"We are what we are" ojinali 2010 tarihli olan aynı isimli bir filmin 2013 tarihli tekrar çevrimi. Filmimiz bu sefer Meksika'nın tekinsiz sokaklarında değil, Amerika'nın fazlasıyla sakin bir kasabasında geçiyor. Konusu dışarıdan çok normal gözüken bir aile üzerine kurulu.
Ravenous'da olduğu gibi konumuz yine yamyamlık. Ravenous'da konu ne kadar eğlenceli anlatılmış ise bu filmde de o kadar dramatik yansıtılmış. Kısacası konusu şöyle:
Parker ailesi, anne, baba, 2 abla ve 1 erkek çocuktan oluşan çekirdek sayılabilecek, dışarıdan oldukça sıradan ve zararsız, kurallara bağlı bir ailedir. Filmin açılışında annenin beklenmedik ölümü üzerine aile için çok zor zamanlar beklemektedir, çünkü ailenin aşçısı anne karakteri bilinmeyen bir sebeple öteki dünyaya göç etmiştir. Zaman ilerledikçe babanın da benzer bir rahatsızlıktan muzdarip olduğunu görmekteyiz. Ailenin yükü biri 18 diğeri 14 yaşında iki kıza kardeşe kalmıştır. Bu da yetmiyormuş gibi küçük kardeşleri de aile büyükleri ile aynı hastalık semptomplarını göstermektedir. Konun buraya kadar olan kısmı neredeyse bir Türk filmi kadar dramatik gözüküyor. Sadece ufak bir farkla; aile fertleri aralıklı olarak insan eti ile beslenmektedir. Bir sel baskını sonucunda kızını kaybetmiş (vefat nedeni ile değil , bulamadığı için) kasaba doktorumuz, ufak insan kemiklerine rastlar ve yavaş yavaş ipuçları onu Parker ailesinin kapısına kadar getirir.
Aslında konuda pek çok hata gözümüze çarpmıyor değil, mesela bunca insanın kaybolması neden kimsenin dikkatini çekmemiştir.Ailenin küçük kızının okuduğu kitap ise Amerika'da yaşandığı söylenen Donner grubu olayını referans gösteriyor. Filmin içinde bu alt hikaye daha fazla işlenmiş olsa filmin çok daha besleyici ve etkiliyici olacağı kesin. Ancak yapımcılar daha sonra çekilmesi düşünülen We We Were filmine saklamayı uygun görmüşler.
Çok tanıdık oyuncular kastta bulunmasa bile oyunculuk konusunda gözümüze birşey batmıyor. Ama filmin yavaş temposu seyredilme konusunda sıkıntı yaşatıyor. Gerilim filmi beklediğimiz ise karşımıza bir vasatın biraz üzerinde bir Amerikan draması çıkıyor. Orjinal filmi bir adım daha ileri götümek yerine dramatik yapıyı korumayı tercih edilmiş.
Yamyamlık üzerine çok daha başarılı filmler olan, Texas Chainsaw Massacre (1974), Raw Meat (1973), Ravenous (1999) hatta 2008 tarihli The Midnight Meat Train'i öneririm. Yamyamlık sağlam mide ister, sonuçte ne yiyorsak o değil miyiz?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder